Saturday, February 19, 2011

bersyukur sebab 'TAK CANTIK'

ramai yang share ni kat FB..so, saya nak share kat sini jugaklah..;)


Kerana saya tidak cantik..

saya tidak jadi mangsa gangguan lelaki-lelaki yang rosak akhlaknya.

Kerana saya tidak cantik..

saya dapat pelihara diri saya daripada pandangan bernafsu lelaki yang tidak menjaga pandangannya.

Kerana saya tidak cantik..

saya selamat daripada menjadi senjata iblis mencairkan iman lelaki.

Kerana saya tidak cantik..

saya tidak mendapat fitnah dan cemburu daripada wanita-wanita lain.

Kerana saya tidak cantik..

saya tidak mengharapkan pujian daripada mana-mana lelaki dan wanita, dan kerana saya tak cantik, akhirnya saya menemui insan yang mencintai saya seadanya.

Paling penting, kerana saya tak cantik..

saya sentiasa mencuba untuk menjadi cantik pada pandanganNya. Cantik pada pandangan manusia bukanlah apa-apa.


walaubagaimanapun, cantik tu subjektif..xsemestinya setiap orang itu mempunyai pandangan yang sama mengenai kecantikan..mungkin orang A cakap orang C tu cantik tapi orang B x semestinya akan cakap orang C tu cantik jugak kan..jadi, seperti penulis note ni cakap berusahalah untuk menjadi cantik pada pandanganNya..insyaallah kita akan dilindungi dari segala keburukan..;)


cantik n ayu kan..hehehe

ni dak amirul yg sy cerita lam entry lepas2 tu..^^

5 comments:

dean said...

semua mahluk ciptaan Allah semuanya cantik2~
terpulang kepada individu yang memandang kita cantik or tak..btol x?hehe

Lala Latif said...

setuju ngn komen di atas...
yang penting kite yakin ngn diri sendiri...
kalau yakin, sume benda leh buat...
jus b yourself dear...(^_^)

wAwANiNi said...

btol3...terpulang pada individu tu sndiri...
lau kita nak hindar dri bnda yang x elok kita kenalah berakhlak baik jgk..^^
jd diri sndiri itu yg trbaik...;)

dean said...

yes!...i like this style~! awat folow bnyk kali kat blog sy??

wAwANiNi said...

haha..bkn blog awak je..tp blog org len pn jd cmtu..
maaf ek..awk leh la remove..hehehe
ad masalh teknikal ckit...